Спеціальна школа в смт Мізоч
Рівненської обласної ради

"Миколай, як завжди у цей час, непомітно поспішає до нас"

Крихітні Сніжинки-Крижинки із ЗимоюГості вітають дітей зі святомВолодимир Судимак дарує спортивну форму для учасників бейсбольної команди закладуПрощальна пісенька від дітейТанцюристи разом із музичним керівником Богданою ГаркавоюАкторський колектив дійства

 

19 грудня у Мізоцькій школі-інтернаті вихованці закладу зустрічали найбажаніше свято року - День святого Миколая. Вони подарували глядачам незабутню і вражаючу театральну виставу з танцями, співами та чудернацькими героями. Українську народну казку "Дідова дочка й бабина дочка" майстерно обіграли на сцені не лише основні персонажі: Дід, Баба і дві Доньки. У ході дійства з великим успіхом з'явилися Зима, Завірюха, Морозенко, Лісовик, мініатюрні і кумедні Сніжинки-Крижинки. Їм протистояли злі сили ­- Страшки і відьма Солоха, що вкрали Місяць та Зорі, аби Святий Миколай не віднайшов у темряві шляху до малят. Але Добро завжди перемагає Зло і вистава закінчилася появою янголят зі Святим Миколаєм та гармонією усіх сил.

Що ж до подарунків, то Божому угоднику їх допомагали роздавати його помічники - гості свята.

Ними цього року виявилися депутат райради, директор ПрАТ «Мізоцьке РТП»  Андріюк Олександр Мойсейович, депутат райради, директор ДП «СЛАП «Здолбунівський держспецлісгосп»   Дрозд Павло Анатолійович, начальник ГУДФС Здолбунівської ОДПІ  Мичка Руслана Степанівна, начальник сектору превенції Здолбунівського відділення поліції Андрійчук Михайло Юрійович, голова профспілки ПАТ «Волинь-Цемент» Степанюк Юрій Михайлович з колегами, директор бейсбольно-софтбольного клубу «Західний вогонь» Судимак Володимир Андрійович, селищний голова Мізоча Похилюк Богдан Юрійович.

Крім традиційних солодощів, помічники привезли із собою миючий пилосмок, музичний центр і  розвиваючі іграшки для дітей. Крім того, іменні подарунки  та нагороди від Володимира Судимака отримали вихованці школи - учасники бейсбольної команди закладу.

Також керівництво Мізоцької школи-інтернату висловлює подяку людям, небайдужим до долі дітей із особливими освітніми потребами: парафіянам Білашівського Свято-Різдво-Богородичного храму та протоієрею Василеві Ярошику,  корпорації «Братерство без кордонів - Україна» в особі директора Богданця Миколи Петровича, місії «АГАПЕ» в особі Нестерука Сергія Володимировича,  християнсько-місіонерському товариству милосердя «Гедеон» в особі президента Федаса Віктора Остаповича; а також незнайомим благодійникам: працівникам мережі аптек «Подорожник», працівникам АТ "Укрексімбанку" Рівного, а також панові Корнійчуку Олександру з Чехії.

Саме за таких людей Янголята на сцені промовили слова:

Святий Миколаю, угоднику Божий,

На Божого Сина діяннями схожий!

Горять в твоїм серці молитви слова,

По волі Господній ти чиниш дива.

Святий Миколаю! Ти Богові милий!

Навчи, щоб, як ти, ми Христа  полюбили,

Навчи нас боротись добром проти зла,

Робити у світі побожні діла.

По всій Україні стоять тобі храми.

Святий Миколаю, молися із нами!

Хай світяться душі ясніше від зір!

Хай в кожну родину, і місто, і двір

Господь посилає лиш радість і мир.

 

Оксана ОМЕЛЬЧУК,

 вихователь Мізоцької школи-інтернату