Спеціальна школа в смт Мізоч
Рівненської обласної ради

21-22 грудня вихователі Мізоцької школи-інтернату Людмила Климчик та Оксана Дудко взяли участь у Всеукраїнському навчальному семінарі для випускників шкіл-інтернатів та молоді з інвалідністю на тему: «Твоя майбутня професія. Де навчатися?»

 

21-22 грудня 2016 року у м. Києві Всеукраїнська громадська організація «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики» провела на базі школи І-ІІІ ступенів № 168 Оболонського району Всеукраїнський навчальний семінар для випускників шкіл-інтернатів та молоді з інвалідністю на тему: «Твоя майбутня професія. Де навчатися?».

Семінар пройшов за підтримки Міністерства соціальної політики України, Фонду соціального захисту інвалідів України, Київського відділення Фонду соціального захисту інвалідів України, кафедри ортопедагогіки та реабілітології факультету корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова та школи І-ІІІ ступенів № 168 Оболонського району м. Києва.

Метою семінару було:

сприяти професійній орієнтації та вибору майбутнього навчального закладу випускниками інклюзивних класів, випускниками шкіл-інтернатів та молоддю з інвалідністю для їх подальшого навчання; підвищення компетентності батьків дітей-інвалідів та фахівців профільних громадських організацій інвалідів у консультаційній сфері з проблем професійної орієнтації молодих інвалідів, надання консультацій батькам дітей-інвалідів щодо вибору подальшого навчання їх дітей та отримання професії, що дозволить максимально адаптуватися дитині-інваліду в соціумі для подальшого  самостійного життя.

Учасниками семінару стали:

випускники інклюзивних класів, випускники шкіл-інтернатів та молодь з інвалідністю, особи з інвалідністю, батьки дітей з порушеннями психофізичного розвитку та фахівці громадських організацій, що працюють у сфері реабілітації інвалідів, реабілітологи та освітяни з інвалідністю;

психологи; соціальні педагоги, вчителі-дефектологи, вчителі-логопеди, реабілітологи, студенти вищих навчальних закладів.

 

Відкрила семінар з вітальними словами до його учасників:

Задунайська Світлана Миколаївна, виконавчий директор ВГО «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики».

 

Також із вітальними словами до учасників семінару звернулася:

Шевчук Лариса Петрівна, заступник директора з навчально-виховної роботи школи І-ІІІ ступенів № 168 Оболонського району м. Києва

 

Робота семінару відбулась у формі доповідей-презентацій з елементами тренінгу та майстер-класів із залученням аудиторії – з подачею матеріалу в активній формі, з численними прикладами у процесі викладення матеріалу та з тестуваннями.

Доповіді-презентації представили та тренінги і майстер-класи для учасників семінару провели:

Малинович Лариса Михайлівна, доцент кафедри теоретичної та практичної психології Інституту права і психології Національного університету «Львівська політехніка», кандидат психологічних наук, трeнeр-кoнсультант групи кoмпаній «Тeритoрія бізнeсу» Тoвариства «3eлeний хрeст» (м. Львів) щодо профорієнтації старшокласників із особливими освітніми потребами.

Шубіна Оксана Борисівна, провідний фахівець відділу організації профорієнтації Київського міського центру зайнятості (м. Київ) щодо вибору професії.

Танасевська Олена Миколаївна, провідний інспектор відділу питань з посередництва Управління патронатної служби і міжнародного співробітництва Державної служби зайнятості (м. Київ) щодо техніки пошуку роботи.

Лось Олена Петрівна, фахівець із соціальної роботи Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля» (м. Вінниця) щодо професійної реабілітації людей з обмеженими можливостями.

Ткачук Тетяна Павлівна, провідний фахівець відділу організації профорієнтації Вінницького обласного центру зайнятості. (м. Вінниця) щодо комплексу профорієнтаційних заходів для учнівської та студентської молоді «Як не стати безробітним».

Усього у роботі семінару взяли участь більше 45 учасників.

 

 

Виконавчий директор

ВГО «НТІ «Інститут соціальної політики»                                                           С.М.Задунайська