Спеціальна школа в смт Мізоч
Рівненської обласної ради

10 лютого у Мізоцькій школі-інтернаті відбулася зустріч у "Літературній кав'ярні"

 

Гостями були клієнти-учасники  - учні 5-10 класів, а також клієнти-спостерігачі - учителі. Шеф-кухарем "Літературної кав'ярні" виступила старший вчитель вищої категорії, харизматична Наталія Іванівна Федоркович. Її вміння готувати неординарні поетичні "страви" завжди викликають цікавість і захоплення. Саме її "Літературна кав'ярня" стала ніби заключним частуванням тижня зарубіжної літератури та англійської мови.

Вона розпочала пригощання зі слів поета-барда Володимира Висоцького: "Щастя - це подорож. Не обов'язково з переміною місця: подорож може бути в душу іншої людини - у світ письменника, поета..."

Учасникам роздали літературне меню із добіркою екзотичних "страв".

Під час розминки учні добирали риму до віршованих рядків. Впізнавали героїв художніх творів за їх оригінальними характеристиками під час страви  "Не складай, а відгадай".

Смакуючи "Приправу до кави" 10-класники Олег Гущук та Діана Демчук порадували глядачів поезіями про кохання до Дня закоханих.

У "Смішку до пампушок" клієнти кав'ярні довго сміялися з поезії Галини Малик "Дивний звір" у виконанні  учня 5-го класу Михайла Свиридюка, який безрезультатно мучився із звіром Не-Знаю-Де  і лише тоді його прогнав, коли навчився стежити за своїми речами і класти їх на місце.

У "Вісточці до тістечка" відбулася інсценізація за повістю-казкою Антуана де Сент-Екзюпері "Маленький принц", актори якої нагадали глядачам про відповідальність за тих, кого ми приручили.

Не забули в ході кав'ярні і про захисників нашого краю: за їх життя мелодекламацію "Вечірня молитва" виконали учениці 8-го класу Катерина Лясковець, Катерина Макеєва та Оксана Олександрович. А Мадонна Маринко помолилася за нашу землю у пісні "Молитва за Україну".

Десертом у "Літературній кав'ярні" стало нагородження найактивніших учасників тижня зарубіжної літератури в школі і проголошення тез основних ідей літератури у виконанні учасників.

Ці твердження можуть стати відмінним дороговказом у житті не лише дітям, а й дорослим:

- любов Герди до Кая зробила її сильнішою за 12 богатирів;

 - віра у власні сили допомогла Робінзону Крузо вижити на безлюдному острові;

- якщо ти не зрадиш свою мрію, то казка про пурпурові вітрила стане дійсністю;

- ніколи не втрачай надії - світ не без добрих людей і Дон Кіхоти завжди існують, навіть у найжорстокішому світі;

- не покидайте бажання знайти істину в житті, як це робили Маленький принц, Фауст і Гамлет;

- умійте відповідати за тих, кого приручили;

- навчіться посміхатися зорям, як це робив Маленький принц;

- знайдіть свою щасливу зірку і поділіться її теплом з іншими;

-вчіться радіти життю самі і даруйте радість іншим, як це робила маленька дівчинка Поліанна