Спеціальна школа в смт Мізоч
Рівненської обласної ради

На занятті "Місто "Хімтаун" діти ловили молекули і "фараонових змій"

NoneNoneNoneNoneNoneNoneNoneNone

У ході Тижня природничо-біологічних наук "Світ навколо нас", що проходив у Мізоцькій спеціальній школі із 7 по 11 жовтня, відбулося чимало неординарних заходів. Квест "Пізнаємо світ разом", відеожурнал "Брати наші менші", виставка малюнків та ліплення із пластиліну "Домашні улюбленці", диференційовані шпигунські завдання у конвертах, екскурсія у пожежну частину селища захопили школярів у цікавий дослідницький вир.

Та найбільше юним біологам та хімікам сподобалося заняття "Місто "Хімтаун". 

Екскурсію містом проводили гід Світлана Олексіївна Хурс та маг Оксана Іванівна Денисюк. Захід проходив весело та жваво.  Зупинки "Атомна", "Бульвар хімічних загадок", "Вулиця хімічних реакцій", "Кислотна площа" та найцікавіша - "Хімічна магія" - подарували дітям максимум задоволення. Відгадуючи оригінальні загадки, даючи відповіді на непересічні запитання, пригадуючи назви елементів та їх формули, діти отримували подарунки - молекули - які згодом перетворилися у справжнісінькі оцінки.

Та найзахопливіше було спостерігати за дослідами чарівниці. З-під її рук у чорних рукавичках під впливом вогню виповзали графітові "фараонові змії" та диміли мініатюрні атомні реактори. А ще за допомогою свічки вона проявила шпигунський лист, зробила хімічний світлофор та підпалила мокрий папір, що горів, та не перетворювався на попіл.

Словом, заняття принесло багато позитивних емоцій, поновило у пам'яті важливу інформацію про перетворення речовин, суть фізичних, хімічних явищ та стало родзинкою Тижня природничо-біологічних наук.